PAN | Interiér rodinného domu
Bratislava, 2013

Projekt rieši časť interiéru rodinného domu pri Bratislave. Hlavný obytný priestor na prízemí je svojim dispozično - priestorovým usporiadaním prirodzene rozdelený na kuchyňu s jedálňou, orientovanú smerom do ulice a obytný priestor, ktorý je orientovaný do záhrady. Z obytnej časti je prístupná zimná záhrada, ktorej návrh bol súčasťou zadania. Na poschodí sa nachádza pracovňa v nadväznosti na schodisko. Nábytok v pracovni je atypický, jeho súčasťou je aj kapotáž technologického zázemia domu. Farebnosť interiéru je pomerne jednoduchá, založená na kontraste dvoch hlavných materiálov. Predstavuje kombináciu orechového dreva s dominantnou textúrou a jednoduché matné povrchy v odtieni antracit. Táto farebnosť bola aplikovaná na všetky atypické nábytkové kusy v interiéri. Výnimkou je knižnica, jedálenský stôl a konferenčný stolík v bielej matnej farbe s chrómovými konštrukčnými prvkami.

foto: © 2014 Tomáš Manina


späť ↵